10 sfaturi cum sa calci

10 sfaturi cum sa calci - Happy Clean

Probabil te gândești „Cât de greu poate fi sa calci? Deschideți masa de călcat, porniți fierul de călcat, apăsați și repetați … nu? ” Ei bine, o să vă spunem pe un secret … călcarea este de fapt destul de dificilă. Poate deveni fierbinte, obositor, frustrant, repetitiv și tehnic. Este nevoie de multă pricepere pentru a o face bine și a face bine și este ultimul lucru pe care majoritatea oamenilor își doresc să îl facă în timpul lor liber.

De fapt, majoritatea oamenilor au cel puțin o poveste de groază. Știi, cea din acea perioadă și-au stricat o cămașă preferată, rochia surorii, patura tricotată a bunicii. Și de-a lungul timpului, Happy Clean a auzit despre tot felul de dezastre de bricolaj. Arsuri, pete, deformare, topire, cute … este suficient! Nu putem fii indiferenți și să lăsăm acest lucru să se mai întâmple.

Iată sfaturile noastre pentru a călca hainele acasă:

1. Montați masa de călcat într-o poziție dreaptă

Înainte de a începe, asigurați-vă că suprafața mesei de călcat este plată, uniformă și bine învelită cu un material de bună calitate. Curățarea peste cea mai mică denivelare sau o adâncitură de pe masa de călcat poate provoca cute hainelor!

2. Asigirați-vă că placa fierului de călcat este curată

Cea mai frecventă greșeală este aceea de a nu verifica petele de pe talpa fierului. Rezultatul? Petele mari, groaznice, în cămășile preferate. Testează-ți întotdeauna fierul pe o cârpă! Dacă placa este murdară, veți vedea imediat rămășițele. Pentru a îndepărta murdăria, aplicați bicarbonat de sodiu și apă direct pe talpă și ștergeți pasta folosind o cârpă umedă.

3. Verificați materialul și frecați petele

Înainte de a începe, verificați hainele cu privire la eventualele pete. Aplicarea căldurii pe pete le va impregna mai mult în material, ceea ce va face mai greu să le spălați mai târziu.

4. Verificați temperatura la care e bine să călcați materialul

Țesături diferite necesită setări diferite de temperatură. În primul rând, separați hainele în articole de temperatură scăzută, precum delicate și sintetice (mătase, dantelă, poliester și nylon) și articole de temperatură înaltă din bumbac. Apoi, setați fierul la cea mai scăzută temperatură. Începeți să călcați materialele cu temperatură scăzută mai întâi înainte de a crește temperatura pentru articolele din bumbac. Aveți grijă la sintetice, deoarece căldura mare poate topi materialele plastice și poate provoca o suprafață strălucitoare. Pentru o protecție și mai mare, așezați o cârpă peste materialele ce necesită temperaturi scăzute.

5. Stropiți cu apă cutele încăpățânate.

Scăpați de cute prin pulverizarea apei pe zonele cu probleme înainte de a călca peste ele.

6. Întoarceți-vă buzunarele

Simplu, dar deseori uitat! Evitați să crearea unui contur al buzunarului pe îmbrăcăminte, întorcându-vă buzunarele din interior înainte de a călca zona.

7. Începeți mai întâi cu manșetele și gulerele, călcând mai întâi partea din spate.

Iată partea complicată. Pentru a evita încrețirea gulerului și a manșetelor, întoarceți-le pe interior și călcați mai întâi pe partea din spate. Vrei gulerul tău să stea? Aplicați puțină apă, acoperiți gulerul cu o cârpă și aplicați presiune medie cu fierul pe toată zona. După ce ați terminat, mențineți forma gulerului închizând nasturele înainte de a o pune pe umeraș.

8. Călcați pe îndoitura din mijloc pentru a oferi pantalonilor formali acel aspect profesional.

Calcarea pantalonilor formali? Iată secretul profesional pentru a obține acea linie de mijloc cu aspect profesionist pe picior! Apăsați „cracul” pantalonilor în lateral, astfel încât ambele cusături laterale să se atingă. Puneți cracul pe masa de călcat și călcați cu toata talpa fierului de călcat, având grijă să scădeți presiunea asupra cusăturilor. Astfel se formează o linie dreaptă în josul cracului!

9. Atârnați-vă hainele și lăsați gravitația să ia o parte din sarcină.

Atârnați rufele umede la uscat, iar gravitația vă va ajuta trăgând în jos cele mai multe cute. Folosind un uscător? Setați ciclul astfel încât hainele să rămână ușor umede și călcați înainte de a se usca. Dacă hainele tale se usucă cu cute, atunci nu vă faceți griji! Pur și simplu pulverizați puțin apă peste cute pentru a le umezi și a le pune înapoi în uscător timp de 5 minute. Umiditatea va slăbi pliurile, făcând mai ușor să le călcați!

10. Scurgeți apa rămasă în fierul de călcat pentru a evita acumularea calcarului

Lăsarea apei în interiorul fierului tău poate determina acumularea calcarului provocând pete pe hainele tale. Îndepărtați întotdeauna apa din fierul dvs. înainte de a-l depozita! Ați observat o acumulare? Fierul de călcat modern are o funcție de curățare. Puneți fierul deasupra unui recipient sau deasupra chiuvetei și apăsați și țineți apăsat butonul de curățare timp de 2 secunde. Curățarea va dura aproximativ 30 de secunde.